Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Γλυκό γιαουρτιού με ζελέ και ανανά

Μια συνταγή από τη  φίλη και αναγνώστρια του ιστολογίου, Μαρία Παξινού.

Υλικά
  • 5 φετες ανανα κομποστα σε φυσικο χυμο.
  • 1 πακετο ζελε ανανα
  • 1 πακετο ζελε κερασι
  • 500 γρ γιαουρτι στραγγιστο 2 %
Εκτέλεση
 
Σε μια φόρμα φτιάχνουμε το μισό ζελε ανανά και το βαζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Μετά κόβουμε σε κομματάκια τον ανανά και τα βάζουμε διάσπαρτα πανω στο παγωμένο ζελέ. Έπειτα φτιάχνουμε την υπολοιπη δόση ζελέ ανανέ. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο,  μετά την προσθέτουμε στη φόρμα και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο. 

Αργότερα φτιάχνουμε το ζελέ κερασι , το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το γιαουρτι. Ανακατεύουμε καλά μεχρι να γινει ομοιόμορφο το μίγμα ζελέ και γιαουρτιού και το προσθέτουμε στη φόρμα. Το βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις παγώσει και στερεοποιηθεί ειναι έτοιμο. Βγάζει περίπου 12 μερίδες.

Θρεπτική ανάλυση

1 μερίδα δίνει 
90 θερμίδες
3 γρ πρωτεΐνης
0,8 γρ λίπους 
18 υδατάνθρακες

Συνταγή
Μαρία Παξινού

Θρεπτική ανάλυση
Ιωάννα Γ. Παπαγιαννοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Γλύκισμα γιαουρτιού

Ένα ελαφρύ, γρήγορο και οικονομικό γλυκό για να δροσίσει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!


 Υλικά
  • 1 γιαούρτι Complet 2%
  • 4 μπισκότα κανέλλας Goodys τριμμένα
  • 2 κουταλιές γλυκό βύσσινο ή κεράσι
  • 2 ποτήρια
Εκτέλεση

Ρίχνετε εναλλάξ στρώσεις τριμμένο μπισκότου και γιαουρτιού στα ποτήρια. Από πάνω ρίχνετε μια κουταλιά γλυκό βύσσινο ή κεράσι. Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά για να τραβήξει το μπισκότο τα υγρά.

Θρεπτική ανάλυση

Το 1 ποτήρι γλυκό έχει περίπου
170 θερμίδες
27 γρ υδατάνθρακες
5,5 γρ πρωτεΐνης
5 γρ λίπους


Συνταγή-Σχολιασμός:
Ιωάννα Γ.Παπαγιαννοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ψητά μανιτάρια με τυρί

Υλικά

•    8 μέτρια μανιτάρια πορτομπέλο (porta bella)
•    150 γρ ανθότυρο ή μυζήθρα
•    1 μέτρια ντομάτα
•    1 μέτριο κρεμμύδι
•    1 σκελίδα σκόρδο


•    1 ματσάκι άνιθο ή μάραθο
•    1 ματσάκι μαϊντανό
•    Λίγο δυόσμο
•    2 κουταλιές λάδι
•    Πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το «ποδαράκι» από τα μανιτάρια και το ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο και το κρεμμύδι.  Ανακατεύουμε το ανθότυρο ή τη μυζήθρα και ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα υλικά. Γεμίζουμε με το μίγμα τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί. Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και βάζουμε μία φέτα πάνω από κάθε μανιτάρι.  Ρίχνουμε από πάνω το λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40  λεπτά στους 180 βαθμούς.


Θρεπτική ανάλυση

1 ψητό μανιτάρι  έχει 
110 Θερμίδες (kcal)
3 γρ Πρωτεΐνη
7 γρ Λίπος
4 γρ Υδατάνθρακες


Σχολιασμός
Αυτό το φαγητό έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι χαμηλό σε θερμίδες, αλάτι και κορεσμένα λιπαρά, ενώ  συνδυασμός μανιταριών και τυριού αυξάνει τη βιολογική αξία της πρωτεΐνης. Παράλληλα τα μανιτάρια είναι καλή πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων όπως θειαμίνη, βιταμίνη Β6, σίδηρο, μαγνήσιο , σελήνιο κ.α.


Συνταγή-Σχολιασμός:
Ιωάννα Γ.Παπαγιαννοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Μαγειρέματα Light   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP