Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ψητά μανιτάρια με τυρί

Υλικά

•    8 μέτρια μανιτάρια πορτομπέλο (porta bella)
•    150 γρ ανθότυρο ή μυζήθρα
•    1 μέτρια ντομάτα
•    1 μέτριο κρεμμύδι
•    1 σκελίδα σκόρδο


•    1 ματσάκι άνιθο ή μάραθο
•    1 ματσάκι μαϊντανό
•    Λίγο δυόσμο
•    2 κουταλιές λάδι
•    Πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το «ποδαράκι» από τα μανιτάρια και το ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο και το κρεμμύδι.  Ανακατεύουμε το ανθότυρο ή τη μυζήθρα και ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα υλικά. Γεμίζουμε με το μίγμα τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί. Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και βάζουμε μία φέτα πάνω από κάθε μανιτάρι.  Ρίχνουμε από πάνω το λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40  λεπτά στους 180 βαθμούς.


Θρεπτική ανάλυση

1 ψητό μανιτάρι  έχει 
110 Θερμίδες (kcal)
3 γρ Πρωτεΐνη
7 γρ Λίπος
4 γρ Υδατάνθρακες


Σχολιασμός
Αυτό το φαγητό έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι χαμηλό σε θερμίδες, αλάτι και κορεσμένα λιπαρά, ενώ  συνδυασμός μανιταριών και τυριού αυξάνει τη βιολογική αξία της πρωτεΐνης. Παράλληλα τα μανιτάρια είναι καλή πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων όπως θειαμίνη, βιταμίνη Β6, σίδηρο, μαγνήσιο , σελήνιο κ.α.


Συνταγή-Σχολιασμός:
Ιωάννα Γ.Παπαγιαννοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Μαγειρέματα Light   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP