Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Γλυκό γιαουρτιού με ζελέ και ανανά

Μια συνταγή από τη  φίλη και αναγνώστρια του ιστολογίου, Μαρία Παξινού.

Υλικά
  • 5 φετες ανανα κομποστα σε φυσικο χυμο.
  • 1 πακετο ζελε ανανα
  • 1 πακετο ζελε κερασι
  • 500 γρ γιαουρτι στραγγιστο 2 %
Εκτέλεση
 
Σε μια φόρμα φτιάχνουμε το μισό ζελε ανανά και το βαζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Μετά κόβουμε σε κομματάκια τον ανανά και τα βάζουμε διάσπαρτα πανω στο παγωμένο ζελέ. Έπειτα φτιάχνουμε την υπολοιπη δόση ζελέ ανανέ. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο,  μετά την προσθέτουμε στη φόρμα και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο. 

Αργότερα φτιάχνουμε το ζελέ κερασι , το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το γιαουρτι. Ανακατεύουμε καλά μεχρι να γινει ομοιόμορφο το μίγμα ζελέ και γιαουρτιού και το προσθέτουμε στη φόρμα. Το βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις παγώσει και στερεοποιηθεί ειναι έτοιμο. Βγάζει περίπου 12 μερίδες.

Θρεπτική ανάλυση

1 μερίδα δίνει 
90 θερμίδες
3 γρ πρωτεΐνης
0,8 γρ λίπους 
18 υδατάνθρακες

Συνταγή
Μαρία Παξινού

Θρεπτική ανάλυση
Ιωάννα Γ. Παπαγιαννοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Μαγειρέματα Light   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP