Μπιφτέκια κοτόπουλου
Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μία πελάτισσα του γραφείου. Είναι πολύ εύκολη και αντικαθιστά τα κλασικά μπιφτέκια.
Υλικά
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο μία με 2 ώρες να σφίξει. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί , στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν.
Αντί για κιμά κοτόπουλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά γαλοπούλας.
Υλικά
- μισό κιλό κιμά στήθος κοτόπουλου
- 2 καρότα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κουταλάκι baking powder
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο μία με 2 ώρες να σφίξει. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί , στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν.
Αντί για κιμά κοτόπουλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά γαλοπούλας.
Θρεπτική Ανάλυση
1 μπιφτέκι έχει:
234 Θερμίδες
16 γρΥδτα/κες
30 γρ Πρωτεΐνη
44γρ
Λίπος
Θρεπτική ανάλυση
Ιωάννα Γ. Παπαγιαννοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου