Πώς μπορώ να μετρήσω τα υλικά μιας συνταγής χωρίς ζυγαριά;
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για υπολογίζουμε τα υλικά μιας συνταγής είναι το φλιτζάνι του τσαγιού. Άλλες φορές όμως είναι μετρημένα σε γραμμάρια. Επειδή έτσι δημιουργείται σύγχυση, παρακάτω σας παραθέτω μερικές αναλογίες υλικών από φλιτζάνι σε γραμμάρια.
1 φλ αλεύρι =
1 φλ βούτυρο =1 φλ σιμιγδάλι = 1 φλ ζάχαρη = 1 φλ άχνη ζάχαρη = 1 φλ γάλα = 1 φλ μέλι = 1 φλ λάδι = |
120 γρ
175 γρ 250 γρ 160 γρ 225 γρ 225 γρ 350 γρ
225 γρ
|
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου