Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Πώς μπορώ να μετρήσω τα υλικά μιας συνταγής χωρίς ζυγαριά;

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για υπολογίζουμε τα υλικά μιας συνταγής είναι το φλιτζάνι του τσαγιού. Άλλες φορές όμως είναι μετρημένα σε γραμμάρια. Επειδή έτσι δημιουργείται σύγχυση, παρακάτω σας παραθέτω μερικές αναλογίες υλικών από φλιτζάνι σε γραμμάρια.


1 φλ αλεύρι          =
1 φλ σιμιγδάλι     =
1 φλ ζάχαρη         =
1 φλ άχνη ζάχαρη =
1 φλ βούτυρο       =
1 φλ γάλα             =
1 φλ μέλι              =
1 φλ λάδι              =


120 γρ
175 γρ
250 γρ
160 γρ
225 γρ
225 γρ
350 γρ
225 γρ

Μαγειρέματα Light   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP