Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Hot dog light

Μια ελαφριά παραλλαγή του hot dog, που έχει ως και 40% λιγότερες θερμίδες από 1 κανονικό hot dog.

Υλικά
1 ψωμάκι hot dog
1 λουκάνικο γαλοπούλας ή κοτόπουλου ΝΙΚΑΣ, βραστό
1 κουταλιά κέτσαπ ή μουστάρδα


1 hot dog light δίνει
330 θερμίδες
16 γρ πρωτεΐνης
10 γρ λίπους
44 γρ υδατάνθρακες



Συνταγή-Σχολιασμός:
Ιωάννα Γ.Παπαγιαννοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ρύζι με γαρίδες

Σερβίρει 2 μερίδες

Υλικά
  • 250 γρ γαρίδες καθαρισμένες
  •  Μισό φλ ρύζι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1-2 ντομάτες
  • 2 πιπεριές
  • 2 ματσάκια μαιντανό ψιλοκομμένα
  • 1 σκελιδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπερι, ταμπάσκο

Πρώτα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι. Μετά προσθέτουμε το ρύζι και τις ντομάτες.  Ρίχνουμε 2 φλυτζάνια νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.  Αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Όταν σερβίρουμε, γαρνίρουμε το πιάτο με με τριμμένο μαϊντανό και, προαιρετικά, ρίχνουμε μια πολύ μικρή ποσότητα ταμπάσκο.


Η μία μερίδα αποδίδει:
530 θερμίδες
34 γρ πρωτεΐνης
20 γρ λίπους
57 γρ υδατάνθρακες

+ Οι γαρίδες είναι τροφές που περιέχουν σημαντικές ποσότητες μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως το σελήνιο, ο φώσφορος και ο σίδηρος. Επίσης είναι καλή πηγή της βιταμίνης Β12,νιασίνης και βιταμίνης D

-Οι γαρίδες έχουν χοληστερόλη, γι' αυτό χρειάζεται να καταναλώνονται με μέτρο.


Θρεπτική εκτίμηση-Σχολιασμός
Ιωάννα Γ. Παπαγιαννοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ομελέτα με ρόκα και νιφάδες βρώμης

Μία γρήγορη και γευστική συνταγή  . Σερβίρει  2 άτομα


Υλικά:
  • 2 αυγά
  • 1-2 κουταλιές βρώμης (κουάκερ)
  • μισή κουταλιά κορν φλάουερ ή σιμιγδάλι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 φέτα τυρί για τοστ 10%
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά μεταξύ τους και ρίχουμε τη βρώμη και το κονρ φλάουερ. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ψιλοκόβουμε τη ρόκα, τη ντομάτα και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του αυγού και ανακατεύουμε μια φορά για να αναμειχθεί με τα λαχανικά. Κόβουμε το τυρί σε κομματάκια και το ρίχνουμε από πάνω. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί η ομελέτα.

Tip: Η ομελέτα θα ψηθεί πιο γρήγορα αν σκεπάσουμε το τηγάνι με καπάκι. Ανακινούμε που και που την ομελέτα στο τηγάνι για να μη μας κολλήσει.

Θρεπτική αξία

1 μερίδα (μισή ομελέτα) δίνει
340 Θερμίδες
15 γρ Πρωτεΐνης
24 γρ Λίπους
15 γρ Υδατάνθρακες



Συνταγή-Θρεπτική ανάλυση
Ιωάννα Γ. Παπαγιαννοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Μαγειρέματα Light   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP