Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ρύζι με γαρίδες

Σερβίρει 2 μερίδες

Υλικά
  • 250 γρ γαρίδες καθαρισμένες
  •  Μισό φλ ρύζι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1-2 ντομάτες
  • 2 πιπεριές
  • 2 ματσάκια μαιντανό ψιλοκομμένα
  • 1 σκελιδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπερι, ταμπάσκο

Πρώτα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι. Μετά προσθέτουμε το ρύζι και τις ντομάτες.  Ρίχνουμε 2 φλυτζάνια νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.  Αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Όταν σερβίρουμε, γαρνίρουμε το πιάτο με με τριμμένο μαϊντανό και, προαιρετικά, ρίχνουμε μια πολύ μικρή ποσότητα ταμπάσκο.


Η μία μερίδα αποδίδει:
530 θερμίδες
34 γρ πρωτεΐνης
20 γρ λίπους
57 γρ υδατάνθρακες

+ Οι γαρίδες είναι τροφές που περιέχουν σημαντικές ποσότητες μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως το σελήνιο, ο φώσφορος και ο σίδηρος. Επίσης είναι καλή πηγή της βιταμίνης Β12,νιασίνης και βιταμίνης D

-Οι γαρίδες έχουν χοληστερόλη, γι' αυτό χρειάζεται να καταναλώνονται με μέτρο.


Θρεπτική εκτίμηση-Σχολιασμός
Ιωάννα Γ. Παπαγιαννοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Μαγειρέματα Light   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP